2015-ben is diplomamentő program

Egy évvel meghosszabbítja a kormány a diplomamentő programot. Már lehet jelentkezni a képzésekre, amelyek februárban indulnak majd el.

Mivel a szintfelmérőkön kiderült, hogy a még tavaly jelentkezők jelentős része nem rendelkezik azzal az elvárt alapszintű nyelvtudással, amellyel a 240 órás képzést követően sikeres nyelvvizsgát tudna tenni, az OFA (Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft), annak érdekében, hogy minél több érintettnek biztosítson lehetőséget a diploma megszerzéséhez szükséges nyelvtudás elsajátítására, arról döntött, hogy január 12-től ismét lehet jelentkezni a februárban induló képzésekre.

Pákozdi Szabolcs - a programot megvalósító Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója- elmondta: márciustól magasabb óraszámú nyelvtanfolyamok is indulnak azoknak, akiknek 240 órás képzéssel nem biztosítható a sikeres nyelvvizsga. Hozzátette: azokon a településeken indulnak márciustól a képzések, ahol az eddigi tapasztalatok alapján még mindig jelentős az igény.

120 és 180 órás képzések márciustól nem indulnak, mivel a tapasztalatok szerint kevés az a résztvevő, akinek megvan az ehhez szükséges előzetes nyelvtudása.

 

via MTI