5 időtakarékos tanulási tipp felnőtteknek.

Felnőttként elég nehéz időt találni a tanulásra. Munka, esetleg gyerek, család mellett az órára még csak-csak eljutunk, de hogy készüljünk és tanuljunk is az már kihívás. Íme 5 tipp a tanfolyamok melletti tanuláshoz:

1. Ne az óra előtti nap ess pánikba és nézd át az anyagot, hanem próbálj minden nap egy kicsit tanulni, ha csak 10 perc ebédidőben, vagy lefekvés előtt, akkor annyi. Az óra előtt pedig a bkv-n, még reggel már csak át kell futnod az anyagot.

2. Ha online, e-learning, vagy távoktatás formában tanulsz, ne ússz el az anyaggal. Minden héten jelölj ki egy napot, amikor az "óra" van. És ne linkeskedd el, mert sajnos felgyűlik az anyag és behozhatatlan lesz.

3. Használj külső motiváló erőket: az iskola, osztály facebook csoportján meg lehet beszélni a kérdéseket, motivál, ha látod, hogy más már hol tart.

4. Még a bagoly típusú emberek is jobban tanulnak, emlékeznek reggel. Ha nem szentségtörés a vizsga, fontos óra előtt kelj fel reggel korán és tanulj egy picit, fusd át az anyagot. Ha utána még tudsz is egy kicsit pihenni az anyag jobban megragad.

5. A jegyzetelés minősége meghatározó, ha utólag értelmezhetetlen amit leírtál nem jutsz előre.