A legjobban fizetett nem diplomás állások

Diploma nélkül is lehet havi 300 ezer forint felett keresni. A fizetések.hu felmérése összehasonlította a legjobban fizetett szakmákat.

A legtöbb szülő és diák számára a diploma jelenti a biztos megélhetést és a sikeres karrierépítési lehetőségeket, ezért sokan a felsőoktatás felé veszik az irányt. Azonban állást találni és jól keresni diploma nélkül is lehet - és ezt egyre többen be is látják. Ezért érdemes más alternatív tanfolyamokban, OKJ képzésekben is gondolkodni pályaválasztáskor.

A listába azok a munkahelyi pozíciók kerültek, melyek betöltéséhez a munkaadók nem feltétlenül igényelnek felsőfokú végzettséget.

Az így kapott eredmények szerint a legalább érettségivel rendelkező munkavállalók programozóként kereshetik a legtöbbet, hiszen ebben a pozícióban a bruttó átlagfizetés 391.900 forint, és nem minden esetben szükségeltetik hozzá diploma.

A második helyen a mozdonyvezetők állnak ezen a listán, az ő átlagbérük 310.400 forint, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokán az értékesítők állnak havi bruttó 285.600 forintos átlaggal.

Az építésvezetők, office managerek és légiutas-kísérők sem kell, hogy feltétlenül diplomás munkavállalók legyenek, mindhárom pozícióban viszont átlag 280 ezer forintot lehet keresni adózás előtt.

kamionsofőrök átlaga havi 265 ezer, hasonlóan a call-center vezetőké. Raktárvezetőként akár a felsőfokú tanulmányok elvégzése nélkül is elhelyezkedhetünk havi 250 ezer forintos átlagbérrel. Megfelelő középfokú képesítéssel rendelkezve több mint 200 ezer forintot kereshetünkszerviztechnikusként (havi átlag 224 ezer) ,valamint CNC programozóként is (212 ezer), ráadásul CNC programozóként miénk a nagyvilág is, még vonzóbb fizetésekkel várnak a külföldi munkalehetőségek.

 

Via: fizetesek.hu