Egyre inkább a karrierünk előmozdítása érdekében tanulunk

Online kutatásunk szerint a válaszadók 68%-a hajlandó maga fizetni a tanfolyamért karrierje elősegítése érdekében. Ez megegyezik a tavalyi hajlandósággal. Ennek ellenére azok közül akik 2014-ben részt vettek valamilyen tanfolyamon már csak 58% fizette maga a képzését.

A tanulás motivációja érezhetően változott tavalyhoz képest, 2015-ben már a kitöltők 83%-a tanulna karrierje előmozdítása céljából, míg ez a szám 2014-ben csupán 64,5% volt.

„Érdekes adat, hogy a kutatásból úgy tűnik minél több munkatapasztalattal rendelkezik valaki, annál kevésbé karrierje előmozdítása érdekében keres tanfolyamot (ez 6 év munkatapasztalattal már csak 76%). Ezzel szemben minél magasabb iskolai végzettséggel rendelkezik valaki, annál inkább a karrier-fokuszú tanulás a jellemző rá: a felsőfokú végzettséggel rendelkezők 93%-a tanulna a karrierje előmozdítása érdekében. Ráadásul ők inkább hajlandóak maguk fizetni a tanfolyamért. A kitöltők 80%-a fizetné maga a képzést” - jelentette ki Makra László a Képzésnet ügyvezető igazgatója.

A jelenleg nem dolgozók között egyre népszerűbbek a nyelvtanfolyamok: tavaly az átlaghoz képest 10%-al többen választottak volna ilyen képzést, míg 2015-ben a megkérdezett állásnélküliek körében 30%-al többen vettek részt nyelvtanfolyamon az átlaghoz képest.