Hobbiból megélhetés

Egyre több olyan sikertörténetről hallunk, ahol valakinek a hobbija nőtte ki magát szakmává, munkává. Az egész egy tanfolyammal kezdődött és a képzés végére egy fotós, képzőművész állt fel.

A mostani cikkben 2 személyes történetet mutatunk be, ahol a siker egy tanfolyam elvégzésével és lelkesedéssel indult. Ráadásul a sikerhez vezető megoldásokat, trükköket is elárulják nekünk!

Elvira még az esküvője előtt kezdett el egy fotótanfolyamot, amit 2 követett és persze a mánia: mindent fotózott, gyakorolt, online versenyeken vett részt. Amikor megszületett a kisfia a lifestyle fotózás felé fordult és elsősorban családi képeket kezdett készíteni. Elkezdett blogolni, Facebook, Instagram és Pinterest oldalt hozott létre és egy idő után saját weboldalt készített. „Az első megrendelőim a családból és ismerősökből kerültek ki. A Facebookon keresztül az ő ismerőseik lettek az első fizetős megrendelők.”

Gabi mindig is szeretett főzni, kézműveskedni. Munka mellett elvégzett egy szappanfőző tanfolyamot és a rendes munkája megtartása mellett kezdett el otthon főzni és egy webshopon keresztül árulni. 2 év alatt jutott el odaáig, hogy már volt annyi bevétele, hogy fel tudott mondani és kizárólag a hobbijából él meg. „az eleje elég nehéz volt, lassan és kevés megrendelés jött, de kitartottam. Elkezdtem hirdetni a Googleben és babás Facebook csoportokban a személyes ajánlások (amit én kértem kedvezményért cserébe a vevőimtől) volt a fordulópont. Késöbb anyás bloggereknek is küldtem ingyenes mintákat. És szépen fokozatosan beindult. Bár nagyon sok időt elvett az elején a két munkahely, de megérte. Ma azzal foglalkozhatom amit szeretek és a magam ura vagyok.”

Jól hangzik ügye? Persze érződik mögötte a rengeteg munka, de mégis vonzó, hogy azzal és úgy foglalkozzunk, amit és ahogy szeretnénk.

Sokan álmodozunk hasonló sikerekről, de mégsem merünk belevágni. Egy több mint 1000 ember bevonásával végzett kutatásból ki is derült, hogy mi tart vissza minket. Nem, nem pénz és az idő hiánya: elsődleges ok, amiért ezekről az álmokról csak beszélgetünk, hogy nem tudjuk, hogy mibe is vágjunk bele. Nincs ötletünk, vagy épp ellenkezőleg minden héten van egy új, szuper ötletünk.