Holnap van a pótfelvételi jelentkezési határideje!

Még egy napotok van, hogy jelentkezzetek felsőoktatási intézménybe. 5 hasznos info a választáshoz. Persze nem kötelező felsőoktatási intézményben továbbtanulni, esetleg kompromisszumot kötni, máshogy is eltöltheted az egy évet.

1. A pótfelvételin már csak egy képzésre jelentkezhetsz.Épp ezért jól gondold meg, hogy hova jelentkezel, hogy milyen esélyeid vannak a bekerülésre.

2. Ha nincs 260 pontod az érettségid és a tanulmányi eredményed alapján, vagy nincs emelt szintű érettségid, jelentkezz olyan alapképzési szakra, ahol a felvételi vizsgán nyújtott teljesítmény számít

3. Az a szak, amit most választasz önköltséges lesz, tandíjjal jár. Érdemes utánajárni, tudsz-e részletfizetést kérni. Kérdezd meg az intézmény felvételi irodáján vagy tanulmányi osztályán, mit tartalmaz a költségtérítési díj, és hogy a tandíjon felül kell-e még fizetned valamiért: például a nyelvoktatásért, tankönyvekért, tréningekért.

4. A pótfelvételin a ponthatár nem lehet alacsonyabb, mint az általános felvételi eljárásban. Mielőtt jelentkezel, ellenőrizd, hogy hány ponttal lehetett bejutni a kiszemelt szak önköltséges változatára.

5. Biztos, hogy a pótfelvételi a megoldás? A jövő évi felvételiig mást is tehetsz! például képesítést szerezhetsz OKJ tanfolyamon - ami pontot is jelenthet a felvételin - vagy kihasználhatod az időt és például külföldön dolgozva próbálod ki magad, nem mellesleg nyelvvizsgát szerezve, szintén plusz pontokért.