idén is pályaválasztási kiállítások országszerte!

A fiatalok pályaválasztását segíti a Kormányhivatalok Munkaügyi központjai által rendezett pályaválasztási kiállítások, ahol börzével, szakmabemutatókkal, intézményi és felnőttképző kiállítókkal várják az érdeklődőket. A kiállítások már tartanak, de november közepéig még van miből válogatni.

A megyei Kormányhivatalok Munkaügyi központjainak koordinációja alatt már 2001 óta megszervezésre kerülnek pályaválasztási kiállítások, melyek célja, hogy a pályaválasztási döntés előtt álló fiataloknak lehetőségük legyen a különböző szakmákat megismerni. A börzéken képet kaphatnak az adott megye munkaerő-piaci szakmai szükségleteiről, a közép- és felsőfokú oktatási intézményeiről, valamint az iskolarendszeren kívüli munkaerő-piaci képzésekről is.

A fővárosban a Bálna Rendezvény Központban tartanak pályaválasztási kiállítást a fiataloknak, emellett a művelődési intézményekkel közös szervezésben Pályaorientációs Pont „ROAD-SHOW” várja a diákokat többek között Kispesten, Újpesten, Pesterzsébeten. Bács-Kiskun megyében Jövőd a tét! címmel rendeznek pályaválasztási kiállításokat, Baranya megyében pedig Mi a pálya címen szakmabemutatókat. Győrben a hagyományos kiállítás mellett szakmai fórumon hallhatnak az érdeklődők az oktatás, képzés és munkaerőpiac kínálatáról. Heves megyében pályaválasztási vetélkedőkön vehetnek részt a látogatók, Tatabányán pedig Fiatalok Európája, Karrier és Információs börzén. Salgótarjánban több rendezvény is várja a döntés előtt állókat: Együtt könnyebb, pályaválasztási családi nap a FIT-ben, szakmai nap Mérnöknek lenni kell! címen, és Pályakezdők pályára! címmel egy kerekasztal beszélgetés. Kaposváron fórumot tartanak "Átalakulóban a felnőttképzés" címmel, Tolna megyében pedig többek között autóbuszos üzemlátogatásokon vehetnek részt Paks térségében a gyerekek, és megrendezik az agrárképzések napját Szekszárdon. A programokról részletesen a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat oldalán lehet olvasni.
(Forrás: nfsz.munka.hu, Edupress)