Ingyenes online kurzusok. A tudás mindenkié

Ha az ember tanulni szeretne akkor az ma már könnyen elteheti. Persze az ilyen online kurzusok nem vetekednek a valódi tanfolyamokkal, ráadásul csak magadra számíthatsz motiváció tekintetében is, de belekóstolni valamibe, utánanézni dolgoknak tökéletes. A legjobb források:

Az egyik leghíresebb forrás a Coursera.org, amely nemzetközi vezető egyetemek kurzusait kínálja ingyen, több nyelven 8angol, német, francia, olasz stb). Itt több száz tanfolyamból lehet válogatni a matematikától, az üzleti tanfolyamokig, a művészeti és gazdasági kurzusokig.

 

Elsősorban középiskolásoknak - de bárki talál érdekes témákat - készült a Khan akadémia. Érdekesen télalt, könynen tanulható tárgyak, saját és mások statisztikái motiválnak.

 

Ausztrália kínálja az Open2study oldalt, amely szintén egyetemi kurzusokat kínál online gazdasági, üzleti, tudományos stb témákban. Itt több a mindennapi életet megkönnyítő tanfolyam is: pl az egészéges étkezés titkairól szóló..

 

És persze nyelvet is könnyen tanulhatunk már online: 

Öt nyelvi szinten gyakoroltatja a hallás utáni szövegértést a SoundsEnglish.com oldal. Egy szöveg vagy egy dal meghallgatása után hiányos mondatokat kell kiegészíteni, válaszolni kell a feltett kérdésekre, vagy el kell dönteni, igazak-e az állítások. 

TalkEnglish.com oldalon kiválaszthatod, milyen céllal szeretnéd fejleszteni a tudásod: utazáshoz kell az angol, üzleti szókincsre vágysz, vagy inkább az általános témák érdekelnek. Számos mintapárbeszédet találsz az oldalakon, a mondatokra kattintva pedig meg is hallgathatod a helyes kiejtést. 

Most kezdenéd az angoltanulást, vagy szükséged van egy részletes összefoglalóra? ALearn-English-Online.org oldal olyan, mint egy tankönyv, vagyis leckékre bontva ismerkedhetsz a nyelvvel.

Hasonló a 1-language.com oldal, amellyel szintén leckéről leckére sajátíthatod el a szabályokat és szavakat. Ezeket a kurzusokat nemcsak kezdőknek, hanem haladóknak is ajánljuk. Az oldal részletes nyelvtani magyarázatokat kínál, táblázatokkal és példákkal.