Melyik a minőségi online tanfolyam?

Egyre többen kínálnak online tanfolyamokat, oktatnak e-learning rendszerben. Ezzel sokak helyzetét könnyítik meg, de sajnos tény, hogy sok a nem túl hatékony, kiforratlan képzés. Hogyan szűrjük meg mégis a jókat?

Tapasztalatunk szerint ez az oktatási forma nagyon hasznos és hatásos lehet. Mivel eleve nem jellemző OKJ-s képzés elsősorban olyan témában érdemes ilyet választani,ahol a papír nem fontos, vagy csak magunknak tanulnánk valamit. Ma már mindent lehet szinte online tanulni: designernek, fotózni, szappant készíteni és persze matekot is. De az egyik legelterjedtebb és sajnos a legtöbb nem átgondolt képzést hozó terület a nyelvoktatásé

Éppen emiatt érdemes alaposan megszűrni az online kínált kurzust mielőtt nekivágunk. Olyat válasszunk, amelyről vannak független, hiteles vélemények a neten (pl itt a Képzésnet oldalán és nem az iskola saját oldalán!). Felnőttképző és nyelvi képzéseknél az is jó előjel, ha olyan iskola tartja, aki amúgy is jónevű felnőttképző iskola (pl. EFEB).

Bár világszerte egyre inkább terjed ez az oktatási mód, Magyarországon még viszonylag újnak számít, és most kezd igazán életre kellni. Így nálunk várhatóan a piac csak 1-2%-os bővülésre számítanak az Oktatási Hivatal adatai szerint, míg tőlünk nyugatabra idén már 10%-ot nő az online képzés piaca. A Képzésnetnél ennél azért optimistábbak vagyunk: az oldalon mért keresések alapján egyre többen keresnek rá online tanfolyamokra és érzékelhetően egyre több, minőségibb és változatosabb az e-learning kurtzusok kínálata is.