Mit érdemes tanulni egy HR-esnek?

Ma már rengeteg szakirányú képzés közül válogathat unk, ha a HR területén képzeljük el jövőnket. Még mindig ajánlott egy szakirányú végzettség megszerzése, bár egyre gyakoribb a rokonszakmából – bölcsész, pszichológus – és a vállalaton belülről érkezés. Így akár pénzügyesként is bekerülhetünk a hr csapatba.

A hr egyre szélesebb ismereteket követel és ezzel párhuzamosan egyre inkább specializálódó terület, az angol nyelvismeret szinte mindig előnyt jelent itt is. Már kezdőként érdemes specializálódni. Területtől függően érdemes munkaügyi ismereteket adó tanfolyamot végezni. Némi szakmai tapasztalat megszerzése után javasolt egy coaching tanfolyam is, hogy valódi segítséget tudjon nyújtani a hr-es a menedszereinek.

Ma már az online ismeret a hr-ben is elkerülhetetlen, különösen a toborzás, kiválasztás területén: a Linkin, a Facebook, az állásportálok ma már kikerülhetetlenek, virtuális állásbörzékre járunk, Skype interjúkat tartunk. De nem csak a kiválasztás területén fontos az online ismeret: a cég Facebook csoport keretein belül szervezheti a bulikat, tájékoztathat változásokról. Ennek tükrében jól jöhet egy online tanfolyam is.

Régóta vita az MBA hasznossága – nem csak HR területen. Saját tapasztalatom szerint egyelőre Magyarországon hasznosabb egy-két jól kiválasztott tanfolyam elvégzése – akár menedzsment témában is – mint a nagy befeketetést igénylő MBA elvégzése.