Mit tanuljak 2015-ben?

Gyakori probléma, hogy pályaválasztáskor, képzés-választáskor nem igazán gondoljuk át, hogy vajon majd el is tudunk-e helyezkedni az adott szakmával, végzettséggel. Az érdeklődési köröd figyelembevételével érdemes a hiányszakmák valamelyikére koncentrálni!

Hiányszakma például az orvos, nővér, ápoló, ács, pék, CNC-gépkezelő, hegesztő, ipari gépész, szerszámkészítő, IT-s, vendéglátós, sofőr.

A helyzet évről évre változatlan, ráadásul egyre több szakember külföldön próbál munkát vállalni. ugyanis a hiányszakmák kialakulásának egyik oka, hogy ha van is szakember a nem túl vonzó fizetés miatt külföldön próbál szerencsét. Korábbi cikkünkben a 2014-es hiányszakmákat és az ahhoz kapcsolódó képzéseket vettük sorra, most kicsit részletesebben és aktuálisan nézzük át a kérdést:

IT

Ma, Magyarországon közel tízezer betöltetlen informatikai álláshely van. A HR-eseknek komoly kihívás a munkaadói igényeknek megfelelő jelöltet találni. Ráadásul az informatikában elhelyezkedők magas fizetésre is számíthatnak. További előny, hogy itt nem elvárás a végzettséget igazoló papír, sokkal inkább a tudás és a referenciák számítanak. Érdemes hát tanfolyamokban gondolkodni!

CNC gépkezelő, CAD-CAM

A résztvevőik 20-25 százaléka próbál szerencsét külföldön, de ez szakmánként igen eltérő lehet. Fontos a speciális tudás és a gyorsaság: aki ilyen minőségben dolgozik, annak a fizetése vetekszik a kezdő mérnökök fizetésével.

Szakmunkás

A szakmunka mint hiányszakma évek óta tartja magát, továbbra is igaz, hogy nehezen találni ácsot, villanyszerelőt. Ezekkel szakmákkal ráadásul némi nyelvtudással akár külföldön is talál munkát.

Mérnök

Szintén évek óta komoly nehézséget jelent a munkaadóknak mérnököket találni, bár a legégetőbb hiány a 2008-2012-es időszak volt, a mai napig hiányszakma a mérnök.

Egészségügyi állások

Az egészségügy egyre komolyabb hiánnyal küzd és ez nem csak az orvosokra, de a gyógytornásztól kezdve az ápolókig mindenkire igaz lassan. Viszonylag gyorsan elvégezhető tanfolyamokkal, hamar találunk ápolói, gyógyszertári munkát.

Hogy látják ezt a munkaadók?

A tehetség-hiányra panaszkodó magyar munkaadók több mint fele úgy érzi, hogy a megfelelő munkaerő hiánya a versenyképesség, termelékenység csökkenéséhez vezet. Míg tavaly csak 45%-uk nyilatkozott így, az idén ez az arány 51%-ra emelkedett, derül ki a Manpower hr-kutatásából.

A hresek szerint a legnehezebben betölthető munkakörök Magyarországon:

1. Szakmunkás

2. Csoportvezető

3. Mérnök

4. Sofőr

5. Vendéglátó ipari dolgozó

6. Orvos

7. Értékesítő

8. Könyvelő és pénzügyi szakember

9. Gépkezelő

10. Informatikus

Ebben valószínűleg az is benne van, hogy egyes szakmákhoz kifejezetten tehetségeket, jó szakembereket keresnek, vagyis ha lenne is elég jelentkező, nehéz a megfelelőt megtalálni. Különösen igaz ez a könyvelő, értékesítő állásokra.

A legnagyobb problémának azt tartják a munkaadók, hogy az álláskeresőknek szakmai/technikai képességei hiányoznak (51%). Második helyen 37%-kal az áll, hogy egyáltalán nincsenek jelentkezők. Harmadik helyen szakmai tapasztalat hiánya – 34%.