Pótfelvételire jelentkezés még holnapig!

Augusztus 10-ig, elektronikusan jelentkezhetnek azok a diákok, akiket nem vettek fel, vagy még nem jelentkeztek felsőoktatási intézménybe, egyetlen önköltséges képzésbe.

A pótfelvételi eljárásban egyetlen felsőoktatási intézmény egy képzését lehet megjelölni. A pótfelvételi során kizárólag önköltséges képzések indulnak, ez alól kivételt képeznek a magyar egyetemek, főiskolák határon túli képzései, valamint a Nemzeti Közszolgálati Egyetem képzései.

Az eljárás díja 5 ezer forint, amelyet szintén a fenti határidő lejártáig kell befizetni.

Ha a felsőoktatási intézmények alkalmassági, gyakorlati vizsgát vagy – elsősorban mesterképzésekben – felvételi vizsgát írnak elő, akkor azt a pótfelvételi hirdetményben jelzik és közlik annak időpontját is. 

A  pótfelvételi keretében meghirdetett szakok esetében a ponthatárok nem lehetnek alacsonyabbak a július 23-án meghatározottnál, ha a szakot korábban az általános eljárásban is meghirdették, illetve a jogszabályi minimumnál (alapképzésen és osztatlan mesterképzésen 280, felsőoktatási szakképzésen 240, mesterképzésen 50), amennyiben a képzést az általános eljárásban nem hirdették meg.

A ponthatárokat  augusztus 26-án hirdetik ki, ekkor dől el, ki került be az általa megjelölt képzésre. A felvettek a felvételi határozatot és a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókat a ponthatárok kihirdetése után a felsőoktatási intézménytől kapják meg szeptember első napjaiban.

Akik idén nem jelentkeztek, vagy nem vettek fel választhatják az OKJ-s képzéseket is. Arról pedig, hogy mit érdemes és  hol tanulni korábbi cikkunk ad bővebb felvilágpsítást. Olvassa el az OKJ ingyenességéről szóló összefoglalót is!